Van Gogh National Park, met Het Groene Woud als onderdeel, genomineerd voor ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

Van Gogh National Park, met Het Groene Woud als onderdeel, genomineerd voor  ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

Van Gogh National Park, met Het Groene Woud als onderdeel, genomineerd voor ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

Mozaïek Dommelvallei richt zich op ruimtelijke vraagstukken in het stroomgebied van de Dommel tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, grotendeels gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Maandag 10 oktober is bekend gemaakt dat Van Gogh National Park, waar Het Groene Woud deel van uit maakt, genomineerd is voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Daarmee maakt het gebied kans om als nationaal park van wereldklasse internationaal op de kaart gezet te worden. Een positieve ontwikkeling, ook op het gebied van toerisme en recreatie in de Dommelvallei. Iedereen kan tot en met 31 oktober stemmen via de speciale verkiezingswebsite.

Van Gogh National Park strekt zich uit van de Oostelijke Langstraat bij Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen tot Het Groene Woud met onder meer de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en De Mortelen. Landschapsorganisaties, gemeenten en provincie spraken met elkaar af dat ze deze bijzondere natuurgebieden met elkaar gaan verbinden, waardoor één groot Nationaal Park in Midden-Brabant ontstaat. Met het predicaat ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’ kan de toegankelijkheid en kwaliteit van dit park verder worden verbeterd en internationaal meer bekendheid worden vergaard. Een mooie ontwikkeling dat kansen biedt in het werkgebied van Mozaïek Dommelvallei.

De verkiezing

De verkiezing is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Hiermee wil ze de Nederlandse natuur aantrekkelijker maken voor bezoekers, mensen meer betrekken bij wat de natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen.

Meer informatie Van Gogh National Park

Kijk voor meer achtergrondinformatie over Van Gogh National Park op de website van Het Groene Woud of de website van Van Gogh National Park. Klik hier om te stemmen!