IABR 2018-2020 – THE MISSING LINK: De tentoonstelling op zoek naar versnelling

IABR 2018-2020 – THE MISSING LINK: De tentoonstelling op zoek naar versnelling

IABR 2018-2020 – THE MISSING LINK: De tentoonstelling op zoek naar versnelling

Op 30 mei 2018 jongstleden was de persbijeenkomst over de tentoonstelling IABR 2018-2020

In deze tentoonstelling in het IABR-atelier in Rotterdam wordt het thema The Missing Link behandeld in vijf opeenvolgende stappen belicht, in evenzoveel zalen. Met als centrale vragen: hoe kunnen ontwerpers effectief reageren op de door de mens veroorzaakte klimaatverandering? Wat houdt ons nog tegen om dat dan ook te doen, wat is die missing link? Hoe kunnen we de noodzakelijke omslag zo aantrekkelijk en overtuigend vormgeven dat er maatschappelijke draagkracht ontstaat en er ook daadwerkelijk en tijdig verandering op gang komt? Hoe geven we de toekomst vorm niet in termen van dreigend verlies maar van maatschappelijke winst? En wat is de bijzondere rol van de ontwerpers daarbij?

Gebiedsontwikkeling Mozaïek Dommelvallei is één van dedertig praktijken die door de organisatie zijn geselecteerd voor de IABR 2018-2020. De presentatie van Mozaïek Dommelvallei is in de vijfde zaal opgesteld in één van de kraamkamers (hoop voor toekomst).

Op bijgaande foto  v.l.n.r. de drie curatoren Rijksbouwmeester Floris Alkemade (FAA – Floris Alkemade Architect), de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck (Bogdan & Van Broeck) en de Belgische architect Joachim Declerck (AWB – Architecture Workroom Brussels) en het ‘Gewoon Doen Team’ die de praktijk Mozaïek Dommelvallei heeft aangemeld voor deelname.

Voor meer informatie, zie ook het artikel ‘Terug naar de bron’ van Anne van Kuijk.